Sotie model sau femeie independenta ?

Inca de mici ni se spune ca trebuie sa ne gasim un barbat cu care sa ne asezam la casa noastra . Sa fim sotii model, gospodine, mame eroine.

Sa fim ascultatoare, iubitoare si sa ascultam de parerea barbatului ca si cum ar fi invataturile din biblie. 

Din pacate pentru societatea in care traiesc eu nu am citit biblia , prin urmare am decis sa traiesc dupa propriile reguli . 

Multumesc lui Dumnezeu( sau orice entitate 😊) ca mama mea nu m -a crescut sa devin sotie trofeu , ci femeie independenta . 

M-a indemnat si m a sustinut sa merg la scoala si sa invat , sa urmez o facultate ca m ai tarziu sa ma pot sustine singura. Sa nu depind financiar sau moral de nici o persoana din viata mea , m ai ales de barbatul alaturi de care  aleg sa traiesc . 

Mama si educatia m-au invatat ca imi pot spune parerea, deoarece asta nu inseamna lipsa de respect, ci libertate de exprimare . M-au invatat ca trebuie sa tin cont si de persoana mea in orice situatie fara a ma simtii egoista. M-au invatat ca sunt stapana pe viata mea, deci nu am nevoie de un stapan care sa imi spuna ce sa fac si cum sa ma comport. 

M-au invatat ca trebuie sa-mi aleg un partener de drum , nu doar un sot. M-au invatat ca responsabilitatile intr-o casa trebuie impartite, nu asumate doar de mine pentru ca sunt femeie. 

M-au invatat ca pot muncii si eu 8 ore pe zi ca orice barbat  si ca rolul meu nu este sa fiu casnica . Sa nu ma intelegeti gresit, n -am nimic cu femeile care aleg asta, dar simt ca acest lucru nu se potriveste cu visurile mele . M-au invatat ca pot spune NU fara teama ca as putea fi parasita daca nu-i fac pe plac.

M-au invatat sa ma descopar si sa ma apreciez fara sa simt nevoia de validare din exterior.

Se spune ca fetele bune ajung in Rai si fetele rele unde vor ele -in concluzie si noi putem ajunge in Rai-pentru ca ajungem unde vrem noi-noi avem puterea de a alege si asta ne face  puternice.

In concluzie, alegeti sa va traiti viata cum doriti, deoarece la final nimeni nu va avea o statuie pentru sacrificiile facute sau pentru frustrarile acumulate prin tacere.

Wish you all the best, 

    Alice.

Până data viitoare ne vedem pe instagram si  facebook .